Ziemniak faszerowany grzybami podawany ze smażonym boczniakiem
Czas pieczenia:
ok. 20 minut
Czas przygotowania:
ok. 30 minut
Poziom trudności:
–
Porcje:
zależy od ilości ziemniaków

Danie wegańskie
Składniki |
|
| Ziemniaki, ugotowane | 150 g |
|
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym |
150 g |
| Ser wegański | wg uznania |
| Boczniaki | 8-12 szt |
| Olej rzepakowy TopQ | |
| Czosnek | 2 ząbki |
| Tymianek | 2 gałązki |
| Cykoria | |
| Winegret | |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym
Technika wykonania
Ziemniaki przekrój na pół i wydrąż środek. Nadziej ziemniaki pastą warzywną Wawrzyniec PRO i ewentualnie posyp serem. Zapiekaj w temperaturze 160°C przez 10 minut. Boczniaki pokrój i usmaż na oleju, dodaj czosnek i tymianek. Podawaj z cykorią, winegretem i faszerowanymi ziemniakami.
Sprawdź podobne przepisy
