Ziemniak faszerowany grzybami podawany ze smażonym boczniakiem

Czas pieczenia:
ok. 20 minut

Czas przygotowania:
 ok. 30 minut

Poziom trudności:

Porcje:
zależy od ilości ziemniaków  

Danie wegańskie

Receptura

Składniki
Ziemniaki, ugotowane 150 g
Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym 150 g
Ser (opcjonalnie) wg uznania
Boczniaki 8-12 szt
Olej z esencją masła
Czosnej 2 ząbki
Tymianek 2 gałązki
Cykoria
Winegret

 

Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania

Ziemniaki przekrój na pół i wydrąż środek. Nadziej ziemniaki Wawrzyniec PRO Pastą z pieczarką i borowikiem szlachetnym i ewentualnie posyp serem. Zapiekaj w temperaturze 160°C przez 10 minut. Boczniaki pokrój i usmaż na oleju z esencją masła, dodaj czosnek i tymianek. Podawaj z cykorią, winegretem i faszerowanymi ziemniakami.

Sprawdź podobne przepisy