Zapiekanka makaronowa a’la fritatta
Czas pieczenia:
ok. 20 minut
Czas przygotowania:
ok. 25 minut
Poziom trudności:
–
			Porcje:
7

Danie bez mięsa
| Składniki | |
| Ugotowany makaron spaghetti | 1 kg | 
| Śmietana 18% | 1,5 l | 
| Jajka | 6 szt | 
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 500 g | 
| Szczypiorek, posiekany | 1 pęczek | 
| Natka pietruszki, posiekany | 1 pęczek | 
| Czosnek, posiekany | 1 główka | 
| Pieczarki, podsmażone | 400 g | 
| Ser twardy (Bursztyn/Gruyere), starty | 150 g | 
| Sól, pieprz | do smaku | 
| Świeże zioła | do posypania | 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym
 
			Technika wykonania
Blachę (GN 8cm) wyłóż papierem do pieczenia. Wymieszaj makaron, śmietanę, jajka, pastę warzywną Wawrzyniec PRO, czosnek, podsmażone pieczarki, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, sól i pieprz. Wylej masę na blachę, posyp startym serem i zapiekaj w temperaturze 160°C przez 20 minut. Można piec w porcjach w małych naczyniach żaroodpornych. Posyp świeżymi ziołami.
Sprawdź podobne przepisy
