Meksykańskie wegetariańskie tacosy

Czas pieczenia:

Czas przygotowania:
ok. 30 minut (z gotowych tacos) 

Poziom trudności:

Porcje:
15 sztuk

Danie wegańskie

Receptura

Składniki
Czerwona cebula 3 szt
Czosnek 8 ząbków
Papryczka chilli 1 szt
Papryczka Padrón  5 szt
Kolendra 1 pęczek
Czerwona, żółta i zielona papryka 1/2 szt
Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika  300 g
Limonka  2 szt
Awokado 1 szt
Szczypiorek 1 pęczek 
Sól, pieprz, cukier  do smaku 
Kmin rzymski (opcjonalnie)
 
Olej rzepakowy
do smażenia

 

Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika

Technika wykonania

Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Dodaj pokrojoną w piórka paprykę i lekko podsmaż. Dodaj drobno posiekane chilli i papryczki Padrón. Czosnek posiekaj i podsmaż, a następnie dodaj Wawrzyniec PRO Pastę hummus z pestkami dyni i słonecznika oraz połowę posiekanej kolendry. Lekko przesmaż i dopraw sokiem z jednej limonki, łyżką cukru, solą, pieprzem i ewentualnie kminem rzymskim. Masę wystudź. 

W osobnej misce wymieszaj drobno posiekane awokado, sok z limonki, cukier, resztę kolendry, szczypiorek i sól. 

Do tacosów nałóż po dwie łyżki hummusowej masy i sałatkę z awokado.

Sprawdź podobne przepisy