Meksykańskie wegetariańskie tacosy
Czas pieczenia:
–
Czas przygotowania:
ok. 30 minut (z gotowych tacos)
Poziom trudności:
–
Porcje:
15 sztuk

Danie wegańskie
Receptura |
|
Składniki | |
Czerwona cebula | 3 szt |
Czosnek | 8 ząbków |
Papryczka chilli | 1 szt |
Papryczka Padrón | 5 szt |
Kolendra | 1 pęczek |
Czerwona, żółta i zielona papryka | 1/2 szt |
Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika | 300 g |
Limonka | 2 szt |
Awokado | 1 szt |
Szczypiorek | 1 pęczek |
Sól, pieprz, cukier | do smaku |
Kmin rzymski (opcjonalnie) |
|
Olej rzepakowy |
do smażenia |

Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika

Technika wykonania
Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Dodaj pokrojoną w piórka paprykę i lekko podsmaż. Dodaj drobno posiekane chilli i papryczki Padrón. Czosnek posiekaj i podsmaż, a następnie dodaj Wawrzyniec PRO Pastę hummus z pestkami dyni i słonecznika oraz połowę posiekanej kolendry. Lekko przesmaż i dopraw sokiem z jednej limonki, łyżką cukru, solą, pieprzem i ewentualnie kminem rzymskim. Masę wystudź.
W osobnej misce wymieszaj drobno posiekane awokado, sok z limonki, cukier, resztę kolendry, szczypiorek i sól.
Do tacosów nałóż po dwie łyżki hummusowej masy i sałatkę z awokado.
Sprawdź podobne przepisy