Zupa krem z ciecierzycy
Czas pieczenia:
–
Czas przygotowania:
ok. 30 minut (na gotowym bulionie)
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
10

Danie wegańskie
Składniki |
|
| Bulion wegański | 1500 ml |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 1000 g |
| Cebula | 3 szt |
| Czosnek | 1 główka |
| Pasta curry | 3 łyżki |
| Sok z cytryny | 1 szt |
| Olej rzepakowy TopQ | |
| Sól, pieprz, cukier | do smaku |
| Brokuł, cebula dymka do podania |
|
| Orzeszki ziemne, kruszone, do posypania |
|
| Bulion wegański | |
| Seler, marchew, pietruszka, por, cebula, seler naciowy | 300 g |
| Olej rzepakowy TopQ | |
| Lubczyk | |
| Czosnek | 4 ząbki |
| Ziele angielskie | |
| Liść laurowy | |
| Sól, pieprz | do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami
Technika wykonania
Podsmaż cebulę i czosnek na oleju. Dodaj 1 łyżkę pasty curry i smaż. Zalej bulionem, dodaj pozostałe 2 łyżki pasty curry i pasty warzywnej Wawrzyniec PRO. Zagotuj i dodaj sok z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Zmiksuj. Podawaj z podsmażonym brokułem i cebulą dymką. Posyp kruszonymi orzeszkami ziemnymi.
Bulion wegański
Warzywa korzeniowe obierz, pokrój, skrop olejem i upiecz na złoty kolor. Przełóż do garnka, dodaj czosnek, ziele angielskie, liść laurowy i 3 litry wody. Redukuj do 1 litra. Dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź podobne przepisy
